Mere om skipperen

Jeg er født og opvokset på Samsø, boede i Ballen og havde derved min daglige gang på havnen. Det er helt sikkert her min interesse for havet og sejlads blev grundlagt.
Da min far og farfar fiskede fra egen jolle blev jeg allerede som dreng taget med på havet for at røgte garn eller pilke torsk.

I slutningen af 60erne blev Samsø Sejlklub startet, og som nyt medlem kom jeg med i et projekt hvor vi selv byggede nogle optimistjoller. Således byggede jeg en jolle sammen med vores nabosøn og sejlede med den et par år indtil klubben erhvervede en Juniorbåd. Den var jeg med til at renovere og sætte i stand, og sejlede med indtil jeg i 1975 selv købte en Flipper-jolle.
Flipperen havde jeg mange gode timer med i farvandet udfor Ballen, en enkelt "langtur" til Langør blev det også til inden jeg solgte jollen igen efter en 3-4 år.

Jeg kom i Søværnet i 1973 som konstabelelev og boede på Konstabelskolen på Margretheholm. Her brugte jeg meget af fritiden med at sejle i deres Trapez-joller, OK-joller, Ynglinge og Folkebåde. Nu var min interesse for sejlbåde rigtig blevet vakt, og jeg drømte om at få min egen båd. Der skulle dog gå en del år inden min drøm gik i opfyldelse.

Jeg fik sejlede tjeneste i knap 2 år på Korvetten "Triton" og derefter 9 måneders landtjeneste ved Stevnsfortet.
Efter endt svendeprøve i 1978 kom jeg, efter eget ønske, til Søværnets Operative Kommando (SOK) i Århus som elektronikmekaniker. SOK havde en Folkebåd liggende i Århus Lystbådehavn, og med den blev det til min første ferietur - en uges sommertur rundt om Fyn.
Allerede året efter var jeg klar til at finde en båd til mig selv.

Via et bekendtskab fra Samsø kom jeg med på en prøvetur i en Polaris Drabant og så var jeg solgt. Det var en dejlig og velsejlende båd og allerede et par måneder efter hjemsejlede vi sammen min nye båd som blev købt i Horsens. Det var i september måned 1979 så det blev kun til nogle småture og en enkelt tur til Ballen for at fremvise båden for familien, inden den kom på land i Nappedam. Jeg stod jo pludselig og skulle bruge en bådplads, og det eneste sted det kunne lade sig gøre, at få en sådan, var i Nappedam.

Fra og med 1981 har jeg haft fast bådplads i Egå Marina, og båden viste sig at passe perfekt til mit behov så jeg så ikke nogen grund til at skifte den ud.

2008
Efter næsten 30 år med Polaris'en kom lysten til at få en større og mere komfortabel båd. Vi havde nu været 2 i flere år, og pladsen var efterhånden ved at være trang, specielt på sommerturene hvor der er megen oppakning, 2 foldecykler samt gummibåd med.
Ønsket om mere plads, seperat toiletrum, seperat soverum samt ikke mindst indenbordsmotor og rullegenua stod nu højt på ønskesedlen.
Polaris'en blev sat til salg samtidig med at vi begyndte at drømme om ny båd. Skipper faldt meget hurtig for en Maxi 999 som kunne dække alle vores behov, og så er det en båd med flotte linier. Ikke noget med Bavaria og den slags her - nej, de er ikke kønne.
1. september blev Polaris'en solgt og jagten på en Maxi 999 blev stærkt intensiveret. 3 uger efter var den fundet i Sverige lidt nord for Malmø.
Maxi'en blev købt og hjemsejlet i starten af oktober.
Forside
Båden
Skipper
Triton
Tursejladser
Fotoalbum
Videoer
Logbogen
Kapsejlads
Hjemhavn
Sejlklub
Links
AIS Position