Forårsklargøring maj 2008

Efteråret 2007 blev der konstateret osmoseblærer på dele af bunden, og det blev besluttet at give båden den helt store "tur" her inden sæson 2008. Således blev der hyret en bådreparatør til at fjerne al gammel bundmaling, primer og hele gelcoatlaget i november måned.
Dette foregik med en såkaldt gelcoathøvl som efterlader en meget jævn overflade som er nem at udspartle og male med primer. Efter afhøvlingen blev bundet sandsvirpet og derefter højttrykspulet hver dag i de efterfølgende 7 dage. Således stod båden så vinteren over i bådtelt så bunden kunne tørre godt igennem og være klar til forårets store malearbejde.

Dette arbejde startede meget passende da det fantastisk gode tørre og varme vejr satte ind der i starten af maj måned. Båden var blevet yderligere indpakket i presseninger for det tilfælde at der skulle sættes varme på hvis temperaturen blev for lav om nætterne.
Jeg havde valgt at bruge det bedste af det bedste til at prime bunden med og valget faldt på Hempels High Protect. Denne primer er godt nok dobbelt så dyr som Light Primer, som er den de fleste anvender, men der skulle ikke spares nu båden skulle ha den helt store "tur". Det er jo også et kæmpearbejde at osmosebehandle så der skulle ikke gåes på kompromis nogen steder.

Efter det første lag primer blev bunden spartlet med Epoxy Filler. Alle huller og spor efter gelcoathøvlen og sandsvirpningen var nu udfyldt. Dagen efter blev der slebet og så fulgte det slag i slag med et nyt lag primer hver dag en hel uge igennem. Hempel anbefaler 4 lag ved osmosebehandling, men jeg havde købt så meget maling (10 liter), at der kom ialt 7 lag primer på.
Inden de 2 lag bundmaling blev der påført den anbefalede Yachtprimer for at give optimal vedhæftning af bundmalingen ovenpå High Protect'en.

Kølen havde jeg forud for ovennævnte osmosebehandling belagt med 2 lag glasfibermåtte i overgangen mellem skrog og køl (se fotos i fotoserien). Selve kølen havde intakt primer og blev kun pletrepareret og påført 2 lag High Protect og 2 lag Yachtprimer inden de 2 lag ny bundmaling.

  Fotoserie fra osmosebehandlingen
Forside
Båden
Skipper
Triton
Tursejladser
Fotoalbum
Videoer
Logbogen
Kapsejlads
Hjemhavn
Sejlklub
Links
AIS Position